新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: mr1010

[CD播放機] 煲練中的 Playback Designs MPS-5

絕對吾 pro!人地推出,小弟只係使用,點算 pro。

好多  c hing 都有把 LP 收錄,而當中亦有好多方 ...
mr1010 發表於 2011-10-25 10:08

咁有無聽過錄完出嚟咩效果呢?? 保唔保留到LP個味道??
回復

咁有無聽過錄完出嚟咩效果呢?? 保唔保留到LP個味道??
howin 發表於 2011-10-25 10:09

錄音機未到,到時試左先知。
回復

錄音機未到,到時試左先知。
mr1010 發表於 2011-10-25 10:22

等你等你
回復

後記;

早一兩個星期,部 MPS-5 CDP 唱唱下無聲,無故自動 reset,當下可做的,只有向代理求助。
聲之島老闆獲悉情況後馬上跟進,翌日晚上提供廠方給與的解決方案,還表示有任何問題會負責到底。這馬上體驗到一個負責的代理的售後服務的重要性,若當初買的是水貨真不碪設想!
回復

mr1010 發表於 2011-12-7 11:00
後記;

早一兩個星期,部 MPS-5 CDP 唱唱下無聲,無故自動 reset,當下可做的,只有向代理求助。

好代理!
回復

好有水準的代理
回復

部 MPS-5 CDP 唱唱下無聲,無故自動 reset....

幾十餅既機都係gum.....
回復

Cyrustam 發表於 2011-12-7 11:24
部 MPS-5 CDP 唱唱下無聲,無故自動 reset....

幾十餅既機都係gum.....

照 c hing 反應,好似好少見到咁嘅情況 !?

或者你當佢係一部汽車咁睇,廠方發現有問提,call 車主返去做 service. 情況相類似。
當中重點係有得跟進,包你滿意就夠晒 la。

回復

幾十萬嘅車都有機會有小問題啦,最緊要跟進及解決得快!讚!
回復

通常越貴嘅車越多問題
回復

依家o的高科技不如以往?! gum 刀有 bud。。。。。              
回復

今天終於可以播放 DSD file 了.....

回復

Yeah!!!!!!!!!
回復

mr1010 AUX IN  用的哪个输入? 用什么做音源??
回復

ljj1111 發表於 2011-12-20 14:09
mr1010 AUX IN  用的哪个输入? 用什么做音源??

用同廠的 USB-X 接到 Aux in。
Source 用 Mac + Audirvana Plus
回復

多谢,不知道怎么注册,我没有那个USB-X,好像可以注册后直接联网升级?系统也可以升级?
回復

1010兄的器材, 冇見一排又大換碼, 應該係, 換得更好就真   Emitter II走咗之後, 而家用緊咩amp?
回復

ljj1111 發表於 2011-12-21 11:15
多谢,不知道怎么注册,我没有那个USB-X,好像可以注册后直接联网升级?系统也可以升级? ...

注冊什麼?

從網上資料得知,mps-5 本身要去到版本21才可以使用 USB-X。至於怎麼樣升級就未曾了解過。
回復

safin 發表於 2011-12-21 11:47
1010兄的器材, 冇見一排又大換碼, 應該係, 換得更好就真   Emitter II走咗之後, 而家用緊咩amp? ...

而家用緊 Accuphase 組合,不懂欣賞亦不會玩得好,只貪其二手價比較保值而已。
回復

mr1010 發表於 2011-12-21 17:58
而家用緊 Accuphase 組合,不懂欣賞亦不會玩得好,只貪其二手價比較保值而已。  ...

试了同轴输入192格式的母带还不错 230016jbb15ehvwsetvcu7_jpg_thumb.jpg
回復