新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 7936|回復: 48

[分享] 收爐啦!終於可以狠狠地瞓死佢啦!

一年瞓一鑊,大家新年快樂!

初八啟市,初八前有金執都唔好 call 我

祝大家開心,健康!

評分

查看全部評分

小弟也是賣電器的sales ,年初一要返工開門營業,服務市民和遊客,你們這樣的工作態度不夠積極啊

評分

查看全部評分

回復

sasihara 發表於 2017-1-26 21:47
小弟也是賣電器的sales ,年初一要返工開門營業,服務市民和遊客,你們這樣的工作態度不夠積極啊 ...

開開心心等過年比你摳一棍!首先,我唔係賣「電器」,亦唔止係一個 sell 屎,我仲係品牌持有人、産品設計師、工廠老板、香港店執行人,我佛山工廠 20 號先收爐已經比好多廠遲、商場過年拉大閘唔到我想開,我擺地攤賣手指好唔好!?一年抖幾日就叫唔積極呀!?咁我執左間公司佢囉!痴線!

評分

查看全部評分

回復

wilmerworkshop 發表於 2017-1-26 22:00
開開心心等過年比你摳一棍!首先,我唔係賣「電器」,亦唔止係一個 sell 屎,我仲係品牌持有人、産品設計 ...

其實你們可以想想如何提升服務客人的質素和體驗,很多公司在銀行假期/勞工假期也有上班公司為市民服務的,
一般的公司也在初四/初五 辦工,為客人提供售前售後服務,你們初八才工作,可能會麻煩到客戶的

試想想,如何有市民購買了你們的産品,有操作上的不明白,但是你們說初八之前有金執也不要找我,這樣會麻煩到市民,
當然我不是叫你們不休息,只是可以初五開工
回復

打工又好老闆也好 懂得偷懶也是一門學問,真正可以鬆一鬆、充下電、再口臭D 病番幾日都係好嘅,命都長幾年!

預祝新年健康快樂。。。

評分

查看全部評分

回復

haha12 發表於 2017-1-26 22:14
打工又好老闆也好 懂得偷懶也是一門學問,真正可以鬆一鬆、充下電、再口臭D 病番幾日都係好嘅,命都長幾年 ...

回復

試想想,如何有市民購買了你們的産品,有操作上的不明白,但是你們說初八之前有金執也不要找我,這樣會麻煩到市民,
當然我不是叫你們不休息,只少可以初五開市,為市民提供服務
回復

開開心心放假,預祝新年快樂,身體健康!

評分

查看全部評分

回復

oasis789 發表於 2017-1-26 22:43
開開心心放假,預祝新年快樂,身體健康!

回復

馬哥。初八咁早就開。我初十二先開。
一年到晚,休息多幾日都好應該,一年有355日都服務緊市民已經好足夠

祝馬哥明年發大財,身體健康

評分

查看全部評分

回復

hkbg 發表於 2017-1-26 22:44
馬哥。初八咁早就開。我初十二先開。
一年到晚,休息多幾日都好應該,一年有355日都服務緊市民已經好足夠 ...

老婆同老豆擇日,不敢不從,其實如果唔係商場拉大閘,N 年前我做地舖,係打風都照開,人地休我其實仲大商機

都祝你明年發大財,豪燒!
回復

wilmerworkshop 發表於 2017-1-26 22:47
老婆同老豆擇日,不敢不從,其實如果唔係商場拉大閘,N 年前我做地舖,係打風都照開,人地休我其實仲大商 ...

明白你們的難處,商場新年時關門,但相信初五商場已開門,如能提早開門就理想了

另外,你們可以whatapps之類新年時也on call 上缐,就算初一至初四是公眾假期,也有聯絡的方法,在電話解答市民的疑難

請不要說什麼(初八前有金執都唔好 call 我)之類的小孩子說話
回復

sasihara 發表於 2017-1-26 22:52
明白你們的難處,商場新年時關門,但相信初五商場已開門,如能提早開門就理想了

另外,你們可以whatapps ...

夠啦!你有小小幽默感好唔好?咪傻啦!邊有生意人唔啋客架!

你有你返工啦!唔好理人啦!我死左咪又多班 potential consumer 出現市面囉!由我去死啦!唔該!唔該!開工大吉呀你
回復

wilmerworkshop 發表於 2017-1-26 22:57
夠啦!你有小小幽默感好唔好?咪傻啦!邊有生意人唔啋客架!

你有你返工啦!唔好理人啦!我死左咪又多班 ...

好的好的,明天我的電器店還會加班延長服務時間至凌晨12時,和市民一起倒數迎新雞年,初一正常營業,為市民服務

評分

查看全部評分

回復

唔至在大把傻仔有佢!
回復

sasihara 發表於 2017-1-26 23:02
好的好的,明天我的電器店還會加班延長服務時間至凌晨12時,和市民一起倒數迎新雞年,初一正常營業,為市 ...

敢問師兄的電器店地址, 話唔定明晚唔行年宵改去行你間電器店
回復

sclegend 發表於 2017-1-26 23:16
敢問師兄的電器店地址, 話唔定明晚唔行年宵改去行你間電器店

沙田新城市廣場的,幾間電器鋪也會延長服務時間

評分

查看全部評分

回復

祝雞年大吉大拮!

評分

查看全部評分

回復

Felix 發表於 2017-1-27 00:05
祝雞年大吉大拮!

回復

馬爺,你就有得訓,我就唔使訓,今日帮你買果部銀中地盒加銀地線回家駁好就返工。
放工飛回家聽下乜環景,哗!超静!又聽多左嘢!音乐感及質感都有提升。高频尾音更散得清楚及持久。
而家可以再開大聲D聽歌。今晚有排聽。

評分

查看全部評分

回復