新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: wilmerworkshop

[分享] 收爐啦!終於可以狠狠地瞓死佢啦!

sasihara 發表於 2017-1-26 22:52
明白你們的難處,商場新年時關門,但相信初五商場已開門,如能提早開門就理想了

另外,你們可以whatapps ...

師兄選擇農曆年繼續去賺錢,好多人選擇同家人朋友開心團年慶新春,不代表冇好好工作,仲可能係因為有好計畫地工作先有放假機會呢!

總之大家都身體健康,萬事勝意,個個套hifi都靚聲好enjoy!

評分

查看全部評分

回復

G27 發表於 2017-1-27 00:34
馬爺,你就有得訓,我就唔使訓,今日帮你買果部銀中地盒加銀地線回家駁好就返工。
放工飛回家聽下乜環景 ...

我係開心有得瞓,你係開心到唔瞓,都係開心,齊齊開心

評分

查看全部評分

回復

馬爺,我比你更唔積極!仲要遲你兩日先開工。
唔好瞓到唔記得我D嘢。
祝新年快樂,生意興隆!
BTW, 你電咗個髮...巧靚仔

評分

查看全部評分

回復

sasihara 發表於 2017-1-26 21:47
小弟也是賣電器的sales ,年初一要返工開門營業,服務市民和遊客,你們這樣的工作態度不夠積極啊 ...

賣電器叫服務市民,真係學海無涯

評分

查看全部評分

回復

kakui 發表於 2017-1-27 05:53
賣電器叫服務市民,真係學海無涯

正如威馬說,他是品牌持有人、産品設計師、工廠老板、香港店執行人,在我理解,他的店除了賣電器之外,也付責他們品牌的售後服務,初八才開門真的了點遲,香港大部分的電器品牌的售後服務中心也只是放公眾假期,初五開工

其實作為服務性行業,還要是品牌持有人,老板,店執行人,應該時時刻刻想,如何可以為客人為市民提供更便利的服務
回復

馬 sir, 祝你新年快樂,請你抖夠精神再諗D 好嘢益大家!小小過年生菓請笑納,維他命C 豐富,補一補,身體好。

評分

查看全部評分

回復

PhantomGTR 發表於 2017-1-27 10:01
馬 sir, 祝你新年快樂,請你抖夠精神再諗D 好嘢益大家!小小過年生菓請笑納,維他命C 豐富,補一補,身體好 ...

回復

CCFL 發表於 2017-1-27 02:52
馬爺,我比你更唔積極!仲要遲你兩日先開工。
唔好瞓到唔記得我D嘢。
祝新年快樂,生意興隆!

放心喎,話瞓話瞓,最後咪又係搞開發搞通宵囉

襯過年 finalize 埋兩份 phono 同新線材嘅 design,希望趕到二月上市

明年賺多 d,跌多 d 比我呀!

評分

查看全部評分

回復

this post is so funny ... supposed to be just an announcement for CNY closure and opening dates but somehow become a lecture how to be a good saleman ... what a joke ...
回復

wilmerworkshop 發表於 2017-1-27 10:29
放心喎,話瞓話瞓,最後咪又係搞開發搞通宵囉

襯過年 finalize 埋兩份 phono 同新線材嘅 desi ...

新線材喎
回復

陪屋企人係重中之重、抖足精神至有更好的服務質素;
祝馬Sir瞓得足、人歡暢、生意興隆、精神爽利、老婆o錫o錫 !

評分

查看全部評分

回復

sasihara 發表於 2017-1-27 08:20
正如威馬說,他是品牌持有人、産品設計師、工廠老板、香港店執行人,在我理解,他的店除了賣電器之外,也 ...

簡單 ,你幫馬爺打工就解決到啦,
365日無休 為市民服務
回復

kakui 發表於 2017-1-27 11:33
簡單 ,你幫馬爺打工就解決到啦,
365日無休 為市民服務

佢叫到佢公司上上下下都齊心年初一二三返工服務市民先講啦,家下人地老細同寫字樓有紅字放,但叫佢返工服務市民。按佢既 logic, 最大問題那個係佢既老細同寫字樓先啱。如果佢只係網絡世界出 post 意正詞嚴咁訓示馬 sir 而不係實際世界上書訓示老細同寫字樓,這應如何理解佢好呢?

評分

查看全部評分

回復

nicknick 發表於 2017-1-27 10:44
陪屋企人係重中之重、抖足精神至有更好的服務質素;
祝馬Sir瞓得足、人歡暢、生意興隆、精神爽利、老婆o錫 ...

回復

新毒品
回復

PhantomGTR 發表於 2017-1-27 11:50
佢叫到佢公司上上下下都齊心年初一二三返工服務市民先講啦,家下人地老細同寫字樓有紅字放,但叫佢返工服 ...

不是網絡世界啊,現實世界中,很多電器用品的代理商也不會初八才開工上班
回復

sasihara 發表於 2017-1-27 08:20
正如威馬說,他是品牌持有人、産品設計師、工廠老板、香港店執行人,在我理解,他的店除了賣電器之外,也 ...

好佩服你boss冇農曆年假比你放,你仲咁積極努力工作,果然識賺到盡!
咁都叫服務市民,真係商業社會產物,勁!
回復

真係為我地係毒海嘅朋友好
回復

mufans 發表於 2017-1-27 13:41
真係為我地係毒海嘅朋友好

咁我係販毒架嘛。。。。

評分

查看全部評分

回復

wilmerworkshop 發表於 2017-1-27 13:44
咁我係販毒架嘛。。。。

就係讚你係好毒敗,放假不忘大家
回復