新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 9233|回復: 58

[電源處理器] 做餅主都會比會員毒到? 獨立電箱篇

睇完Jackel兄既Post.

http://www.hiendy.com/hififorum/ ... &extra=page%3D2

立即相約老友Philip上黎睇位, 今天一早就三名大漢上黎裝電箱拉線。

而我最困難既問題係要搬開兩個LP架及兩個CD架, 仲有個Artesania音響架!

先分享一幅相片比你地睇下先。

評分

查看全部評分

要搬開兩個LP架、兩個CD架、仲有音響架....要好大決心先做到

回復

你都有今日啦
回復

新電箱位置

IMG_20171013_5549.jpg IMG_20171013_0160.jpg IMG_20171013_6675.jpg
回復

raykkc 發表於 2017-10-13 10:43
要搬開兩個LP架、兩個CD架、仲有音響架....要好大決心先做到

係, 的確好大工程, 但一日攪得掂既話, 我又覺得超值喎, 最緊要係價錢唔貴, 仲平過買個拖板。
回復

racewong 發表於 2017-10-13 10:47
係, 的確好大工程, 但一日攪得掂既話, 我又覺得超值喎, 最緊要係價錢唔貴, 仲平過買個拖板。 ...

平過拖板嘅價錢,效果點都好過買貴價電源線,一開聲就知道值得,煲兩個禮拜就知道超值。

玩電,是音響的基石
回復

羡慕中! 我就冇可能搞了, 咁大动作一定会被老细否决。而静鸡鸡收埋个电处就算见到左亦唔知道真实价钱,容易过骨。
回復

七仔 發表於 2017-10-13 10:53
平過拖板嘅價錢,效果點都好過買貴價電源線,一開聲就知道值得,煲兩個禮拜就知道超值。

玩電,是音響的 ...

當初我間屋裝修時, 已在主電箱拉了三條獨立線比HIFI, 最衰果時未識AUDIOLINK, 所以唔知道獨立電箱都有好多影響.
回復

wkw 發表於 2017-10-13 11:01
羡慕中! 我就冇可能搞了, 咁大动作一定会被老细否决。而静鸡鸡收埋个电处就算见到左亦唔知道真实价钱,容 ...

拉獨立電箱與獨立線, 改善一定比你買個天價電處來得改善大呢.

最緊要係幾千蚊就可以有這提升. 無得輸呢.
回復

終於玩電啦
回復

—————
回復

racewong 發表於 2017-10-13 10:47
係, 的確好大工程, 但一日攪得掂既話, 我又覺得超值喎, 最緊要係價錢唔貴, 仲平過買個拖板。 ...

恭喜鎗王 ,小虎10年前大裝修亦都加咗個獨立電箱再拉了5組HIFI線比AUDIO和VIDEO用,分別明顯
回復

smalltiger 發表於 2017-10-13 11:18
恭喜鎗王 ,小虎10年前大裝修亦都加咗個獨立電箱再拉了5組HIFI線比AUDIO和VIDEO用,分別明顯{:5_6 ...

丫, 你果時有無分享呢? 我都忘記左了.
回復

咁厉害的话都有一点想搞!我也有独立专线给音响的,不过只系普通电线。 密切留意饼主的消息。
回復

wkw 發表於 2017-10-13 11:38
咁厉害的话都有一点想搞!我也有独立专线给音响的,不过只系普通电线。 密切留意饼主的消息。 ...

我覺得一定要攪. 唔好慳果幾千蚊.
回復

wkw 發表於 2017-10-13 11:38
咁厉害的话都有一点想搞!我也有独立专线给音响的,不过只系普通电线。 密切留意饼主的消息。 ...

攪依D野, 靚聲其次, 靚仔先最重要, 起碼老闆會唔炸型.
回復

racewong 發表於 2017-10-13 11:40
我覺得一定要攪. 唔好慳果幾千蚊.

首都电工不贵,仲慳一D。 如果只换线同switch唔换箱可以一日搞定就先买好料等老细去买包包,面包果个包时做一场特击。 我kao lv kao lv 一下先。

評分

查看全部評分

回復

wkw 發表於 2017-10-13 11:50
首都电工不贵,仲慳一D。 如果只换线同switch唔换箱可以一日搞定就先买好料等老细去买包包,面包果个包时 ...

好計劃
回復

racewong 發表於 2017-10-13 11:35
丫, 你果時有無分享呢? 我都忘記左了.

10年前
回復

我一早識audiolink 就好,吾洗自己買埋D普通料搞
回復