新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: MDee

[附件] 唔洗1皮野的10M鐘有幾好聲呀...? - TEAC CG-10M(開箱文)

回復

racewong 發表於 2018-1-22 16:25
你自己SEARCH下VIARD啦. 真係好鬼正! 法國品牌既浪漫風格.

Oyaide 同埋 Viard 得 75Ω,不過 CG-10M 同埋 N-01 都係 50Ω。

50Ω 嘅淨係得 Cybershaft 雞線,Shunyata Sigma,Shunyata Alpha,Evolution Acoustics BNC Links。

總之 Esoteric 8N-A2000 BNC 停產之後就好頭痕。
回復

cckk 發表於 2018-1-22 23:47
MDee Ching 我用緊Mutec MC 3+USB 我都想加鐘, 可否PM 邊度買 同價錢。謝謝

ching用緊Mutec MC 3+USB我個人認為應該用番Mutec Ref 10一套西裝會好D
回復

師兄,小弟正在尋找10M鐘夾K05-x,可以pm係邊度買到同價錢嗎?
回復

樓主可以pm邊度買及價錢嗎?謝謝!!!
回復

tleonard 發表於 2018-1-22 23:58
CG-10M 淨係得 50Ω 輸出:

https://teac.jp/jp/product/cg-10m/spec

我無意這点。 應該点玩好?請俾意見。謝謝。
回復

我都想入手呀 ,想問係咪應長開,部機熱唔熱嫁?
我比UD503 用係咪所有數碼(USB,Coaxial, Optical)輸入都benefit到?
回復

抵玩之作!
回復

Ching 們,已覆PM.
回復

cd22 發表於 2018-1-23 11:07
我無意這点。 應該点玩好?請俾意見。謝謝。

我自己都沒有為意這件事, 不過我都系用剩餘物資(好似系110 Ohm Digital線)加個轉頭玩住先。 不過個效果已經系巨大到不得了。聽聲收貨,部鐘真係得!好玩!
回復

roychong 發表於 2018-1-23 12:01
我都想入手呀 ,想問係咪應長開,部機熱唔熱嫁?
我比UD503 用係咪所有數碼(USB,Coaxia ...

應該系有好大好處,同埋部機暫時一D都唔覺得熱!
回復

樓主可以pm邊度買及價錢嗎?謝謝!!!
回復

status表用来显示什么功能呢?
回復

tleonard 發表於 2018-1-22 23:58
CG-10M 淨係得 50Ω 輸出:

https://teac.jp/jp/product/cg-10m/spec

多謝 tleonard 師兄的解答
回復

Mdee 兄, TKS
回復

Band 發表於 2018-1-23 00:58
ching用緊Mutec MC 3+USB我個人認為應該用番Mutec Ref 10一套西裝會好D

Mutec Ref 貴好多! 要試下Teac 先決定.
回復

cckk 發表於 2018-1-23 21:40
Mutec Ref 貴好多! 要試下Teac 先決定.

回復

MDee 發表於 2018-1-23 14:01
我自己都沒有為意這件事, 不過我都系用剩餘物資(好似系110 Ohm Digital線)加個轉頭玩住先。 不過個效 ...

之前買部M2tech嘅clock比部nt503用。個sales哥哥都叫我揾條rca加個轉頭玩。加左之後都好大改善。後尾check左manual至知部clock行75Ω而nt503就50Ω。念念吓唔對路跟住就正經揾咗條ww嘅bnc缐加埋嗰75Ωterminator。嘩。好彩換咗啫。自己同自己講。原來咁先至叫加左clock。之後再入咗條好少少嘅bnc線。依家我對AP classic10座地仔出黎D聲以經不可同日而語。
等teac出部clock等到頸都長埋。一套西裝仲大家都行50Ω。真係唔知可以好成點。
回復

RasRick,

Which 75Ω terminator used for your cable?

Tks
回復

tleonard 發表於 2018-1-23 00:07
Oyaide 同埋 Viard 得 75Ω,不過 CG-10M 同埋 N-01 都係 50Ω。

50Ω 嘅淨係得 Cybershaft 雞線,Shuny ...

Abendrot 的 10M clock 賣 USD35k,但佢出之 50Ω and 75Ω clock cables 唔貴:
http://abendrot-audio.com/bnc
回復