新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 11648|回復: 49

[市場動態] darTZeel + Audiomachina 人都顛既清貨價

今日我上左添置5樓, 膽王音響, 聽左套本來要三十幾萬既合併+喇叭組合, 因為依家清貨減價, 成套只係賣$117,000.

WhatsApp Image 2018-01-22 at 16.55.42(5).jpeg

瑞士darTZeel LHC-208合併功放有幾出名? 我諗我唔駛點介紹掛?

依部208有埋DAC功能, 原價$138,000, 依家只需$58,000就可以搬部新機返屋企.

WhatsApp Image 2018-01-22 at 16.55.42(3).jpeg WhatsApp Image 2018-01-22 at 16.55.42(4).jpeg WhatsApp Image 2018-01-22 at 16.55.42(2).jpeg

係發燒友都知道darTZeel既音色艷絕天下, 佢既調聲取向可以話迎合到99.9的發燒友, 所以經佢調聲既DAC, 你地可以絕對放心.
推力方面, 208擁有228W@8ohm. 推動小型座地絕無問題.

WhatsApp Image 2018-01-22 at 16.55.42(1).jpeg WhatsApp Image 2018-01-22 at 16.55.42.jpeg

至於Audiomachina, 同為Goldmund 喇叭設計師-Dr Karl Schuemann設計的Audiomachina 喇叭由原價$238000減到$59000咁離譜! 你地唔好睇依對Audiomachina好大隻, 一定好難推. 咁你就放心喎, 佢既半主動式設計 (低音單元係active) 與中高音聲箱配合得天衣無縫. 我聽左好多次都唔單止唔覺有咩斷層問題, 順滑度係其中一項吸引我的地方添.

WhatsApp Image 2018-01-22 at 16.55.42(9).jpeg

喺旺角膽王音響, 佢地就拎左依兩個天大品牌出黎做一次人都顛都特價. 以darTZeel LHC-208推動Audiomachina. 夾聲夾到啪啪聲.

講真依對Audiomachina, 我都有d衝動想搬番屋企. 堅靚聲. 前GOLDMUND個SCHUEMANN真係堅爆, 可以設計出咁完美的喇叭.

你地睇下對AudiomachinA, 低音單元後面, 仲可以比你微調. 絕對適合任何屋企擺放.

WhatsApp Image 2018-01-22 at 16.55.42(8).jpeg

WhatsApp Image 2018-01-22 at 16.55.42(7).jpeg

WhatsApp Image 2018-01-22 at 16.55.42(6).jpeg

原價AudiomachinA 賣緊$238,000, 依家減至$59,000. 加埋部darTZeel LHC-208特價都係賣緊$58,000.

以依套原來超過三十萬的組合. 依家只需$117,000, 就可以擁有. 你地仲唔快D上膽王落訂?

評分

查看全部評分

可以減得咁驚人
回復

對Audiomachina賣$59K.... CLS
回復

Audioma-china 國內新品牌?
回復

扑街呀!唔係要裝修,我都想抬
回復

wilmerworkshop 發表於 2018-1-22 21:34
扑街呀!唔係要裝修,我都想抬

威Sir識貨
回復

我都想賣左對屏風, 入依對
回復

咁好聲咁平嘅Dartzeel都好想買,衹是大人唔比入屋,如果係8850大劈價,真係唔買金前都要買Dartzeel
回復

starhifi 發表於 2018-1-22 22:50
咁好聲咁平嘅Dartzeel都好想買,衹是大人唔比入屋,如果係8850大劈價,真係唔買金前都要買Dartzeel ...

8850就唔係依個價啦
回復

8550至真
回復

8550出咗都有十年八年,點解仲未轉款?
回復

racewong 發表於 2018-1-22 22:36
我都想賣左對屏風, 入依對

賣喇,玩咗咁Q耐,又阻"訂"
回復

mark38 發表於 2018-1-23 08:46
賣喇,玩咗咁Q耐,又阻"訂"

我乜都唔知,淨係知有人無奶媽
回復

昨日得Mark哥招呼,同個老友一齊飲住紅酒聽咗幾個鐘,開心到暈。對喇叭播''出嫁''一曲D低頻勁揪得黎收得好乾淨下潛力驚人。5皮幾連腳架質素超班抵玩,實物又無相片咁大對,真係心郁!

Mark哥之後再播埋黑膠更加不得了,真係要認真諗下黑膠
回復

faigoal 發表於 2018-1-23 10:08
昨日得Mark哥招呼,同個老友一齊飲住紅酒聽咗幾個鐘,開心到暈。對喇叭播''出嫁''一曲D低頻勁揪得黎收得好 ...

睇怕你都好快忍唔住
回復

Matthewlhy 發表於 2018-1-23 09:07
我乜都唔知,淨係知有人無奶媽

哈哈,明晚有嘞
回復

faigoal 發表於 2018-1-23 10:08
昨日得Mark哥招呼,同個老友一齊飲住紅酒聽咗幾個鐘,開心到暈。對喇叭播''出嫁''一曲D低頻勁揪得黎收得好 ...

師兄,入喇,好東西
回復

Pre AMP and Power AMP how to connect to this speaker? Active bass, should need another pair of power cord? Need what size room to play this speaker ? CHing Please advise.
回復

t93288 發表於 2018-1-23 11:52
Pre AMP and Power AMP how to connect to this speaker? Active bass, should need another pair of power ...

條喇叭線先駁去上面個被動音箱, 有條JUMPER比你由上面音箱駁番去下面個主動低音.

當然主動低音係需要一對電源線比電比佢啦.
回復

mark38 發表於 2018-1-23 11:21
師兄,入喇,好東西

我覺得MARK哥應該入番對玩.
回復