新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 5651|回復: 9

[請教] 想換返條jumper 請師兄入嚟畀啲意見

大家好, 我想幫部合併機轉一轉條 jumper 睇下可唔可以好聲啲 小弟現在用 麥景圖ma8000 合併, 現在用緊條XLO reference 3 都用咗一年多, 其實真係有啲粗聲 , 希望可以轉過條 jumper 可以幫部合拼機 發揮得更好,在此希望各位師兄 畀啲寶貴意見, 多謝大家

評分

查看全部評分

真係唔覺得用條jumper就可以改善到粗聲.
回復

banjo 發表於 2018-1-23 09:10
真係唔覺得用條jumper就可以改善到粗聲.

用兩條完全相同喇叭線玩雙線分音(bi-wiring)比幾倍價錢的jumper好!
回復

新漢陳Sir 發表於 2018-1-23 09:16
用兩條完全相同喇叭線玩雙線分音(bi-wiring)比幾倍價錢的jumper好!

X2
回復

可能大家誤會咗 , 我係想換老麥後面嗰條 jumper , 唔係喇叭嗰條
回復

ma8000 合併條JUMPER , 即係一對 RCA cable 被前去後.
Kondo RCA 就夠滑
回復

uncleseven 發表於 2018-1-23 12:04
ma8000 合併條JUMPER , 即係一對 RCA cable 被前去後.
Kondo RCA 就夠滑

舊款LPZ或新款KONDO都幫到你.
回復

racewong 發表於 2018-1-23 12:33
舊款LPZ或新款KONDO都幫到你.

請問新款係邊隻型號? 同埋是否適合老麥用,因為老麥jumper 不用接地 謝謝槍王
回復

kachun74 發表於 2018-1-23 14:57
請問新款係邊隻型號? 同埋是否適合老麥用,因為老麥jumper 不用接地 謝謝槍王 ...

你上聲望音響問下啦, 我記得佢地有出過依類合併機的JUMPER
回復

Very nice set up.  May I ask what rack is that?

回復