新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: rklpoon

[Blu-ray] 租碟

又大三元..
回復

Re: 租碟

剛同老細看完獵殺拉登,揀了dolby truhd 96/24,老細話我睇戲聽歌(睇電視除外)成日坐梳化中間個位(皇帝位只有一個呀! ),坐到凹洗,唔比我坐,都覺d bass好行,臨尾重震到d蚊網窗花又震(vol @-24咋) .

- 发送自我的 Nexus S 大板凳android版
回復

rklpoon 發表於 2013-2-24 22:37
剛同老細看完獵殺拉登,揀了dolby truhd 96/24,老細話我睇戲聽歌(睇電視除外)成日坐梳化中間個位(皇帝位只有 ...

But this movie is common.
回復

randyma 發表於 2013-2-27 11:00
But this movie is common.

my boss predicted that you don't like this movie.
回復

rklpoon 發表於 2013-2-27 11:04
my boss predicted that you don't like this movie.

Coming big movie is also above 拉登.
回復

randyma 發表於 2013-2-27 12:24
Coming big movie is also above 拉登.

which one? have name/pic?
回復

poon兄
其實以你睇戲既速度
同埋乜夥種類都睇
真係睇file會化算好多......
同埋睇多好多戲...因好多都可能冇得租
回復

rklpoon 發表於 2013-2-27 12:32
which one? have name/pic?

追擊拉登行動》(Zero Dark Thirty)上映中
回復

大ken 發表於 2013-2-27 12:52
poon兄
其實以你睇戲既速度
同埋乜夥種類都睇

可能我兒時每逢週日父母例牌帶我去睇戲(以西片居多,如007之類動作片),因而養成習慣,成標準戲迷,到大個仔自己睇戲,繼而租帶/vcd/dvd(幫襯金獅),買ld,dvd,玩prologic?,到bluray年伐,因覺得貴,曾d/l,但礙於網速不如而家快,要一至兩日?先d/l完,日間家人上班返學,覺得長開電腦牙煙,故轉租碟,叫做支持下正版碟(但其實rxx....).

以$25碟租(而家加左价要$28-$30)計,一個月租十零廾隻為數佰元,當娛樂費,你地訂碟幾隻都要la,兼且美版碟出得快,但無中文字幕,好似隻flight/机密真相,香港首輪播緊,我已睇完美版. .

睇美版英文字幕重可以學到英文生字(以前就得,西片中字,節奏較).有時個個英文單字都識,但原來成句鬼佬係咁講法既.我重記得呢句:我有—種不安既感覺/不祥之兆=i have an uneasy feeling of disaster.
回復

rklpoon 發表於 2013-2-27 17:34
可能我兒時每逢週日父母例牌帶我去睇戲(以西片居多,如007之類動作片),因而養成習慣,成標準戲迷,到大個仔 ...

如果冇人就唔好長開電腦啦
其實我最想講係有好多戲香港水貨都未必有入
但DL就有 甘你就可以睇多D戲種
回復

大ken 發表於 2013-2-28 13:03
如果冇人就唔好長開電腦啦
其實我最想講係有好多戲香港水貨都未必有入
但DL就有 甘你就可以睇多D戲種 ...

thx,收到,可否pm d link給我? thx.
回復

會唔會成日租左啲以前租過的戲架?
回復

再創新高,嘆番套oscar best film of the year 先:-

評分

查看全部評分

回復

xlarge 發表於 2013-2-24 16:06
又大三元..

咁食十三么咪......
回復

昨咆睇完套argo,可能期望高(oscar 最佳電影),又唔覺咁堅,可能評審團以美國人為主?有d大美國主義? 而且幾十年前通訊設備/技術同現時有頗大距離,事件再重演....

評分

查看全部評分

回復

aqua 發表於 2013-2-28 19:48
會唔會成日租左啲以前租過的戲架?

會架
回復

近排公務繁忙,三月份而家先開齋:-

(3/2013 YTD:2)

評分

查看全部評分

回復

killer joe<-----a sick story
回復

老细話我都無時間睇,重出去租