新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: 藤原拓海

[品牌] ACCUPHASE 金嗓子同好會 (用家LIST at page 1)

火... [複製鏈接]
ken兄,

係呀! 終於可以開聲啦.

不過現階段, 只係開到機已足夠, 等搬左屋後, 先慢慢調教音色 & 音場. ...
racewong 發表於 2010-7-12 14:34

呢排發燒燒上腦係咁想換野........ 諗緊CDP, 有師兄建議ESO, 我自己又鐘意膽味, 今日想試BURMESTER, 但掃馬慌又好似趕收工咁,都未有得試..
回復

burmester 同膽CDP係南轅北轍喎... 不過burmester有一樣野係最夾金仔Amp. 就係大家都係反相balance. 唔洗轉cable,唔洗襟Invest phase
回復

如要音樂味濃, 可去試聽Micromega.
回復

剛剛在荃灣“國X”試聽了金仔的 2810+A45+DP-510, good performance

評分

查看全部評分

回復

係米推TANNOY..同場有無比較過其他CDP同AMP呢...我都好想去睇下
回復

C2810 當然正啦, a45都唔錯

我都好想聽o下dp-510個表現...^^
回復

有時間上去睇睇,主場以金仔推卓麗。值得一讚是個SALES好NICE。

評分

查看全部評分

回復

荃灣 近我喎...快D上去睇下先
回復

如果有得借番屋企, 同我部dp-65v compare吓就好肋....hehe
回復

有無師兄用過金仔既XLR?

效果如何?
回復

Accuphase C3800 開箱圖.

回復

回復

回復

AAVA ture balance.....
回復

Accuphase C3800
詳情請留意呢篇報告..會盡快寫出試後感..
http://www.hiendy.com/forum/view ... &extra=page%3D1
回復

我終於完成~~ 金仔完全體
回復

racewong兄,為閣下全套金仔鼓掌
回復

好正呀...金仔A50... RACEWONG兄..同之前部胆機有也分別, 可否分享下.
回復

之前對MONO 膽後, 每邊用1支KT88. 推屏風, 唔夠力. 所以無得COMPARE.

依家依個組合, 因為C-290 & A50 都係同期旗艦. 所以發揮出一貫頂級金仔既音色. 尤其係A50既CLASS A, 更令到音質密度得以提升.

如分開評論, C-290偏清爽, 分析力. A50就偏慢厚, 沉厚有力.  
至於DP-65V, 音樂味 & 分析力都幾好, 如比較佢大佬DP-75V, 只係音質密度 & 分析力差少少. 其他就差唔多..
回復

哈哈! 我部CDP & PRE-AMP終於可以用番原廠PC, 金仔味+音樂味返晒黎....^^

金仔真係用番金仔線好D.

回復