新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 10519469|回復: 571503

[品牌] ACCUPHASE 金嗓子同好會 (用家LIST at page 1)

火... [複製鏈接]
入門級金仔, 唔好諗啦.

之前compare過馬仔sa7s1 vs accuphase DP-75V.

DP-75V已點數贏部SA7S1. 贏在音樂感. 金仔既頂級CDP音樂有感染力, 耐聽. 真係好鬼正.

我都搵緊部DP-75V...^^
回復

仲有, 日本仔, 一分錢一分貨, 唔好理年齡, 仲之係旗艦級, 就一定有保証..^^
回復

係米即係話...DP-700會好過DP-510好多?
-----------------------------------------

當然啦. 隔離台有台DP-500, 買入唔夠兩個月就出售, 你就知道部機係咪好野啦....^^
回復

真係差好Q遠. 唔好諗啦. 真上DP-700. 一步到位, 唔駛煩!!
回復

搵個"阿二"既熟客仔, 打電話比佢地預約. 話明要試 DP-510 & DP-700 囉.^^:
我之前都係咁咋, 不過試左兩次後, 我自己都唔好意思...loveliness:

評分

查看全部評分

回復

正路黎講, 金仔既PRODUCT, 無咩死錯人, 睇o下部DP-510既定價, 咪知道囉...^^
回復

唔怕二手既話, 金仔CDP首推DP-75V..^^

其次係DP-90 + DC-91
回復

supercow兄, 當時用dp-90搭甚麼DAC?
回復

DP-90 + DC-91 先最正宗金仔聲...^^
回復

嘩...supercow 兄, 成SET CHORD...好很正...^^
回復

隔離個網成日都有D DREAM ACCUPHASE出售,  我就黎忍唔住啦.
回復

CHORD 真係好正, 佢係我聽過的英國機中, 最快聲的一部....

不過....現在己經換左機啦.....只係得返金仔 ...
supercow 發表於 2010-6-30 10:54

用緊CHORD都轉會? 咁你依家用緊金仔咩野MODEL?
回復

成SET老麥, 點解唔諗O下老麥既CDP?
回復

BID緊兩件金仔, 希望唔好到價...唉! 男人真係...好易身痕..>_<
回復

回復 42# kachow

成日都諗住換左樓先入番套HI-FI. 但樓價高企. 搵極都搵唔到O岩心水.

但心儀既器材又咁O岩有人出售...唉! 睇黎都係要買左先.

最多放住O係MARK哥屋企煲住先...哈哈.
回復

好吸引呀! D-65V + C-290 + P-800

hmmmm.....點算呢...?!
回復

依部貴過頭, 唔捨得買...:Q
回復

去馬啦..師兄...話時話..係米由日本國空運回港...我都想知點樣買
supercow 發表於 2010-6-30 15:45

只係有師兄幫我搵晒成套金仔, 之後就問我要唔要...^^

好毒呀!
回復

hehe..我玩hi-fi, 從來唔買新機, 因為蝕唔起.....哈哈
回復

嘩...咁勁?

大昌加價就係o者. 一出新model即刻蝕三份一..
回復