新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 10507557|回復: 571468

[品牌] ACCUPHASE 金嗓子同好會 (用家LIST at page 1)

火... [複製鏈接]
我以前都有玩Accuphase. C2110 + A45. 音場既壯觀真係嘆為觀止.. 奈何小弟功力唔夠. 玩佢唔掂..最後都係賣左lu.. {:5_118:}

回復

仲有, 日本仔, 一分錢一分貨, 唔好理年齡, 仲之係旗艦級, 就一定有保証..^^
racewong 發表於 Tue-Jun-2010 16:07

絕對有道理. .通常日本仔野..旗艦個部係用黎省招牌..多數會蝕錢. 跟住就左羅起d,右拆緊d再下降落去平民版.. 所以如果能力所及..盡量買旗艦機..

評分

查看全部評分

回復

唔知DP-510到貨未呢...
據聞解決晒反相, 加多左DAC. 會唔會比起DP-600更好
回復

BID緊兩件金仔, 希望唔好到價...唉! 男人真係...好易身痕..>_
racewong 發表於 2010-6-30 12:11

haha..當買份生日禮物比自己羅... 心頭好..
回復

當年..出盡牙力先羅到返黎既Accuphase SACD,首首歌都堂皇華麗..

回復

日本C3800 vs c2810 試聽會..

器材:
CD機: DP700
前級: C3800 & C2810
後級: A65 & M6000 x2
喇叭: B&W 802D
電源處理器: PS-1210 x2

據問大昌入了兩部行貨.諗住留返一部AV Show. 但係比人掃晒..唔知AV Show有無得睇

From: http://blog-hi-end.audiounion.jp/Entry/893/
回復

各類AAVA..

C-200

C-240

C-280L

C-280V

C-380 ,亦都係用係最新既C3800前級度.
回復

hihi welcome MR1010兄!! thx for your info on 金仔CDP.
回復

張結婚相應得好靚喎.. 邊間?

恭喜晒. 可以再一次進入音響世界
回復

burmester 同膽CDP係南轅北轍喎... 不過burmester有一樣野係最夾金仔Amp. 就係大家都係反相balance. 唔洗轉cable,唔洗襟Invest phase
回復

荃灣 近我喎...快D上去睇下先
回復

之前對MONO 膽後, 每邊用1支KT88. 推屏風, 唔夠力. 所以無得COMPARE.

如分開評論, C-290偏清爽, 分析力. A50就偏慢厚, 沉厚有力
racewong 發表於 2010-7-27 12:14

A50慢厚的話...咁其實都岩JMlab喇叭
回復

KACHOW兄, 等我搬左後, 搵日過黎幫手, 一齊搬套c-290 + a50 去你屋企慢慢試. ...
racewong 發表於 2010-7-30 12:07

好呀!..如果你唔怕搬來搬去緊係正喇hehe
回復

大昌行在今年AV Show展覽的金仔機. 去過咁多間房. 呢間係其中一間最好聽. 可能呢個鬼佬真係set得好. Tannoy低音一浸浸咁飄埋黎. 完全唔會覺得緊張. 但係又唔會悶.. 好獨特

回復

今日試咗MBL1531A+ Accuphase C2800 + M-6000 + JM lab.....唔啱我.....

跟手試X01D2.....我同我GF 都覺得 ...
Sai-Lo 發表於 2010-8-8 23:04

Hihi Sai-Lo兄!.. 好耐無見!

你而家用緊邊部CDP?
回復

我遲D都會搬部C-290V去[介]吓部新C-3800

哈哈. 諗起都興奮..^^
racewong 發表於 2010-10-12 12:32

race兄識人買左C3800?
回復

其實你都估到係邊個朋友啦.

佢對C-3800既評價係, 秒殺C-2810.

所以只好乖乖比錢....^^ ...
racewong 發表於 2010-10-12 15:25

oh!.. 茂哥? 快d叫佢黎呢到玩喇!..
回復

KACHOW, 金仔C-3800你都有興趣?
racewong 發表於 2010-10-12 16:38

難度係mark哥? 佢真係貨如輪轉喎..

我個陣聽過C3800. 我覺得係咁多代金仔..最少金仔味既前級. 但係基本功上各方面都提升左不少. 而繼續保留佢個種音場壯闊感
回復

我都係前金仔用家... {:5_99:}  我發覺我自己join左好多同好會...
回復

gogo.... 我都諗緊CDP既UPGRADE方向, DP75V? DP90 + DC91? ESO X01LTD? X03SE?
racewong 發表於 2010-10-22 14:14

Eso x01..hehe..呢部應該有好價, 因為新機K01就出. 不過race兄 鐘意金仔就梗係盡量全套金仔喇..一個remote做晒所有野.
回復