新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: LamTszHoPo@FB

[分享] 第一次的小蛇

LamTszHoPo@FB 發表於 2014-4-22 12:39
多謝兩位師兄意見,我想問這個㸱板如何?
Ncwah Ching 如果用4k買mc唱頭又有咩選擇?謝謝兩位  ...

我同羅大人都冇玩膠,唔好意思
回復

O明白!唔該law記師兄,但尋曰買條線係英式的,唔知可唔可以改做美式插頭?
回復

LamTszHoPo@FB 發表於 2014-4-22 14:07
O明白!唔該law記師兄,但尋曰買條線係英式的,唔知可唔可以改做美式插頭? ...

so easy
回復

如果師兄條電源線同部前級既價錢祗係差幾佰的話,
我諗師兄將D資源投入改善好基本器材,收益可能仲大。
回復

LamTszHoPo@FB 發表於 2014-4-22 14:07
O明白!唔該law記師兄,但尋曰買條線係英式的,唔知可唔可以改做美式插頭? ...

如果個插頭係原装,最好唔郁,换個頭唔同曬聲架。
回復

freeman062 發表於 2014-4-22 15:07
如果師兄條電源線同部前級既價錢祗係差幾佰的話,
我諗師兄將D資源投入改善好基本器材,收益可能仲大。 ...

我加油緊買部好d ka la !因為依家部前級太平3k,條線都1K幾,so價錢差唔多。
未買到大件野so心㾗㾗買d細件野先
回復

JackieEason 發表於 2014-4-22 15:51
如果個插頭係原装,最好唔郁,换個頭唔同曬聲架。

Thx Ching. 好啦我用番英式先啦 我套機未係級數,我諗英美分別不大我聽唔出既(安慰自己)
回復

LamTszHoPo@FB 發表於 2014-4-22 17:22
Thx Ching. 好啦我用番英式先啦 我套機未係級數,我諗英美分別不大我聽唔出既(安慰自己){:1_6 ...

sine有英頭㗎
回復

買左ps audio 英式拖板了,忍不住,真係有付出有收獲= =,
換一換拖板聲又好左,現在又欠一條電源線給拖板用,有冇師兄平讓一條給我
想問師兄冇濾波的是插amp 嗎?前級插有濾波嗎?謝謝
如果我有舊guru的power tamer 還有需要插在拖板上嗎thx

評分

查看全部評分

回復

回復

UM 我盡能力講講~~用左拖板和電源線後,聽返自己成日的歌發覺俾之前聽多左一些之前聽唔到的細緻的聲音 ,而低音如鼓聲現在能夠聽到有輕重的分別,但在人聲音色就好像冇太大分別,不過唔知係咪心理影響現在教同以前同一樣VOLUME大細聲時,現在的聲音好像比之前有力些。
而現時聽力同能力~~只能分享到這些感受
回復

LamTszHoPo@FB 發表於 2014-4-23 08:46
買左ps audio 英式拖板了,忍不住,真係有付出有收獲= =,
換一換拖板聲又好左,現在又 ...

power Amp有牆so位最好插牆so啦,冇就插冇濾波果度
回復

ncwah 發表於 2014-4-23 09:37
power Amp有牆so位最好插牆so啦,冇就插冇濾波果度

唔該師兄!! 謝謝
回復

ncwah 發表於 2014-4-23 09:37

想問下咁級是插有濾波的嗎? THANKYOU CHING
回復

LamTszHoPo@FB 發表於 2014-4-23 10:01
想問下咁級是插有濾波的嗎? THANKYOU CHING

我覺得最好全部插冇濾波,個人意見
回復

ncwah 發表於 2014-4-23 10:25
我覺得最好全部插冇濾波,個人意見

個拖板只有兩個冇濾波,剛好插前級和後級CHING 對 GURU 呢舊 POWER TAMPER 有冇研究?
係咪插條好D既線,效果又會好D
回復

LamTszHoPo@FB 發表於 2014-4-23 10:41
個拖板只有兩個冇濾波,剛好插前級和後級CHING 對 GURU 呢舊 POWER TAMPER 有冇研究? ...

GURU產品我不太熟悉
回復

LamTszHoPo@FB 發表於 2014-4-23 10:41
個拖板只有兩個冇濾波,剛好插前級和後級CHING 對 GURU 呢舊 POWER TAMPER 有冇研究? ...

你買Tamer果陣sales冇話你知
Tamer用普通黑雞線得喇, 不過要插喺拖板第一個位, 即係最接近電力輸入拖板果邊
回復

反覆插唔同位搵最佳位置啦, 玩hifi係咁架
回復

LamTszHoPo@FB 發表於 2014-4-23 09:37
UM 我盡能力講講~~用左拖板和電源線後,聽返自己成日的歌發覺俾之前聽多左一些之前聽唔到的細緻 ...

谢谢分享!
回復