新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 4476|回復: 7

[合併擴音機] Trigon Energy 定LUXMAN INT AMP推KEF R300好?

心思思想升級AMP,有冇師兄可以比下意見Trigon Energy 定LUXMAN INT AMP推KEF R300好?
我好似揾唔到邊度有LUXMAN + KEF R300可以聽,只係聽過LUXMAN L 505推SPENDOR,感覺幾有味道我都鐘意,但只係聽左一陣。我有諗過遲D去日本時順便揾下有冇D 2手LUXMAN AMP買番黎用 (例如L 550 AX)。
而Trigon Energy推R300我就聽過感覺好impressive音場好開揚,分析力同定位都好好,不過味道就淡左D

有冇師兄都係用以上組合,或者有其中一台AMP,可以比下意見我呢?
Trigon 定LUXMAN ,我就比較喜歡trigon,當然要試哂兩部推kef啱唔啱自己口味先喇
回復

回復

xerxeshowie 發表於 2015-4-25 14:59
Parasound halo

http://parasound.com/halo/

多謝推介,但Parasound不對我口味呢
回復

去旺角音響應該有lux 夾 kef
回復

謝謝你~
回復

几星期前買了Trigon後級, 見到Trigon Energy做緊特價, 以為係陳列品價, 問完後, 原來係全新, 真係非常底玩.
回復

petshopman 發表於 2015-4-27 11:51
几星期前買了Trigon後級, 見到Trigon Energy做緊特價, 以為係陳列品價, 問完後, 原來係全新, 真係非常底玩. ...

Trigon Energy 買多少錢? 哪店? 到目前為止,Trigon Energy  有任何問題?
回復