新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 6634|回復: 13

[CAS] 目前用過最滿意 USB線

Vertere Pulse USB
一條令我好著迷 USB線
可以令你成套CAS有好驚人提昇
尾音 / 音場 / 高中低伸延

之前用過幾條USB線
如果講幾K野範圍內
較為滿意係 "Simon Odin USB"

評分

查看全部評分

Vertere HB usb cable 是小弟所試過聽過的最滿意 usb cable。
它现正在小弟家中CAS system 服役。

回復

CKKeung 發表於 2016-1-7 15:22
Vertere HB usb cable 是小弟所試過聽過的最滿意 usb cable。

你千簡萬簡既USB CABLE, 一定好聲啦
回復

但我還未揾到!! 現在等Zensati!!!
回復

7500martin 發表於 2016-1-7 15:37
但我還未揾到!! 現在等Zensati!!!

小弟對 Zensati 之興趣逺逺大於 KS!

回復

CKKeung 發表於 2016-1-7 15:41
小弟對 Zensati 之興趣逺逺大於 KS!

咁Zensati都吾係無敵!! 在小弟的組合上, 我覺得中價銀色系列, 比起佢高價金色系列還吸引, 但講到平衡度KS則非常出色!!
回復

7500martin 發表於 2016-1-7 16:08
咁Zensati都吾係無敵!! 在小弟的組合上, 我覺得中價銀色系列, 比起佢高價金色系列還吸引, 但講到平衡度KS ...

KS 嘅線真係有平衡同力嘅感覺
回復

CKKeung 發表於 2016-1-7 15:22

我有個朋友都用緊 Vertere Pulse USB
好似成套器套大幅升級
令我好震驚

評分

查看全部評分

回復

隔離壇話 Pulse-HB 砌低 6,750 美金一米嘅 Siltech 單皇冠同埋 9,000 美金一米嘅 Absolute Dream,唔知堅定流呢?

我都入咗兩條鍍銅/錫嘅 Pulse-HB 同軸線,照計就同鍍銀/錫嘅 USB 有多少唔同?

http://vertereacoustics.com/product/digital-cable/pulse-hb-coaxial-digital-cable/

http://vertereacoustics.com/product/digital-cable/pulse-hb-usb-digital-cable/

評分

查看全部評分

回復

westwood 發表於 2016-1-7 16:31
我有個朋友都用緊 Vertere Pulse USB
好似成套器套大幅升級
令我好震驚

咁你有機會要聽下Kubala Sosna 個條Realization USB!! 不過價錢一開三!! 好過 Vertere係正常!! (Veretere我自己都有玩過!!)
回復

話, 最近愈來愈多人肯投資係cas上面啦。

好想試Vertere HB usb cable 啊,

但係已經有entreq apollo set了...

唔知道差別在邊呢...

p.s
entreq apollo的地盒非常難搞, 只接usb線的地盒用上不同的避震都會極度影響聲音。
所以話usb其實好重要
回復

唔知大家有無用重保品? 我慢慢發現USB線D保品貴過條線
回復

leong526 發表於 2016-1-7 18:16
話, 最近愈來愈多人肯投資係cas上面啦。

好想試Vertere HB usb cable 啊,

其實地盒幾乎一定對震一定敏感...
回復

西木兄
can you provide the place you buy Vertere Pulse USB and price??
未有權限PM 你.....可否pm 我......

小弟係CAS新仔一名
回復