新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: wilmerworkshop

[線材] 可能係近代最賤價嘅 OCC 單晶銅同單晶純銀線材

可否PM:
單晶純銀XLR線及嗽叭線價錢
Thanks
回復

PM Please
純銀信號線(RCA)1米
純銀USB 線
回復

Please PM
純銀信號線(XLR)1m and 1.5m
Thank you!
回復

Please PM價錢
-單晶純銀XLR  線 1.5m
回復

可否PM單晶純銀RCA 線 (3m) Thanks.
回復

victorwk1628 發表於 2016-10-29 00:06
可否PM單晶純銀RCA 線 (3m) Thanks.

3M 未訂過,冇價錢,要問廠,星期一或二覆你
回復

Very good price, not much more than DIY
But DIY requires one's own labor and time.
回復

nagramen 發表於 2016-10-29 16:37
Very good price, not much more than DIY
But DIY requires one's own labor and time.{:1_685: ...

Yet the performance is really wonderful after enough break-in!
回復

nagramen 發表於 2016-10-29 16:37
But DIY requires one's own labor and time.{:1_685: ...

我都報過對1m, 真係好抵,不過仲諗緊呢款定wilmer FMS
暫時只同馬爺訂左條AES
回復

oasis789 發表於 2016-10-29 18:24
我都報過對1m, 真係好抵,不過仲諗緊呢款定wilmer FMS
暫時只同馬爺訂左條AES ...

AES 到左啦
回復

下星期六搵你,個女測驗週,無得開機
回復

oasis789 發表於 2016-10-29 19:05
下星期六搵你,個女測驗週,無得開機

知道啦
回復

昨晚在馬sir到入咗條單晶銀rca,今日一試感覺快聲咗,生猛番曬,先前的高音硬係覺得未夠通透,

原來係我套系統冇銀用,現在一天光曬,是我想要聲音,又要有排線了
回復

請問 銀電源線,銀 1.5m Xlr 線幾多錢? 唔該哂!
回復

GTfour 發表於 2016-10-30 21:24
昨晚在馬sir到入咗條單晶銀rca,今日一試感覺快聲咗,生猛番曬,先前的高音硬係覺得未夠通透,

原來係我套 ...

師兄,我用咗幾個月,條線真係越煲越正呀!

我個時初頭會覺得仲有D 矇,低音唔多夠,煲到中間會覺得高低中都有,但有點唔連貫。跟住當然越煲越順,最過癮係佢個低頻個段係有個量有線,而係個衝擊感,個 punch 會好明顯!

如果師兄係用前後級的話,請將條線放係DAC > Pre 個段嚟煲,唔係會煲極都唔湯唔水同成效慢,我估因為電流唔夠。

咁煲咗幾耐?馬 sir 話約 150hrs 開始成形,我覺得都差不多。我以前聽聞話煲親單晶乜既嘢都係以百個鐘嚟計,我發覺都係真的。

現在我真係好鍾意條線。
回復

謝謝馬Sir! 咁電源線呢?
回復

PhantomGTR 發表於 2016-10-31 10:24
師兄,我用咗幾個月,條線真係越煲越正呀!

我個時初頭會覺得仲有D 矇,低音唔多夠,煲到中間 ...

多謝師兄提點,我都是由DAC去前級用的,易都是用同你一樣的前級
回復

GTfour 發表於 2016-10-31 21:53
多謝師兄提點,我都是由DAC去前級用的,易都是用同你一樣的前級

不用客氣,Enjoy!!

BTW, 部田雨前級真係好得!
回復

入左對銀XLR 同一條AES, 只係插左上去聽左個零鐘,未有聽感分享,邊煲邊聽,有機會再試下分享

評分

查看全部評分

回復

Please PM價錢
-單晶純銀XLR 線 1.5m
-純銀USB線1.0M
回復