新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 5251|回復: 24

[線材] 代替Wireworld Platinium Starlight USB

我現用Wireworld Platinium Starlight USB於streamer同dac之間, 因條缐純銀, 雖然佢分析力極高, 但用於我個系統可能高音較"標", 有冇的有質數既USB cable, 但唔係純銀可推介一下, thx
Vertere USB cable, one of the best in the market at the moment.

評分

查看全部評分

回復

回復

我推介你用
The Siltech Classic Anniversary model USB cables 或者再上一級Golden Universal II

Ultra high end USB cable.因為Siltech有金有銀所以有分析力又有音色.外層防干擾出色,
華麗 絶對好抉擇.
回復

ThomasLi@FB 發表於 2016-5-4 09:22
Vertere USB cable, one of the best in the market at the moment.

Can't agree more

評分

查看全部評分

回復

7500martin 發表於 2016-5-4 09:29
http://www.hiendy.com/hififorum/forum.php?mod=viewthread&tid=87742

馬田哥,我先頭都有考慮過Ansuz,但一定要2m長就有少少麻煩........最後都係貫咗Vertere HB.
回復

多謝各Ching意見, Vertere HB seems many supporters
回復

回復

K_C_ 發表於 2016-5-4 09:45
馬田哥,我先頭都有考慮過Ansuz,但一定要2m長就有少少麻煩........最後都係貫咗Vertere HB. ...

Vertere HB 我都有玩過, 假如組合上有輕微偏頗, 高頗就有可能帶些叫. 所以我明知是好線, 也不敢輕易推薦給樓主!!
回復

7500martin 發表於 2016-5-4 10:39
Vertere HB 我都有玩過, 假如組合上有輕微偏頗, 高頗就有可能帶些叫. 所以我明知是好線, 也不敢輕易推薦 ...

照計你用5仔應該冇問題.......anyway亦都高興見到你話iUSB 3.0有料到!!可以慳翻少少錢!!
回復

K_C_ 發表於 2016-5-4 11:05
照計你用5仔應該冇問題.......anyway亦都高興見到你話iUSB 3.0有料到!!可以慳翻少少錢!!  ...

所以我强調係某些去到臨界點組合! 加上樓主亦强調吾想高音太標所以才有此考慮!
回復

7500martin 發表於 2016-5-4 11:34
所以我强調係某些去到臨界點組合! 加上樓主亦强調吾想高音太標所以才有此考慮! ...

多謝Martin兄, 有冇的萬元內既推介?
回復

7500martin 發表於 2016-5-4 11:34
所以我强調係某些去到臨界點組合! 加上樓主亦强調吾想高音太標所以才有此考慮! ...

其實我都係由WW Platinum USB轉去Vertere HB,但我又唔覺高音太標.....我覺得高低伸延更多,音場線條sharp咗.

For 樓主,我係NUC -> AQ Jitterbug -> Vertere HB -> Uptone Regen -> Regen link -> DAC.
回復

ChuBill@FB 發表於 2016-5-4 11:43
多謝Martin兄, 有冇的萬元內既推介?

Ansuz其實都係1萬多少少.....如果你唔介意2m長同埋相信馬田兄嘅意見,都可以一試.
回復

K_C_ 發表於 2016-5-4 12:33
其實我都係由WW Platinum USB轉去Vertere HB,但我又唔覺高音太標.....我覺得高低伸延更多,音場線條sharp ...

咁Vertere係我個場又ok吾錯架! 但係我兩個老友個場就有些少標啦!
回復

K_C_ 發表於 2016-5-4 12:33
其實我都係由WW Platinum USB轉去Vertere HB,但我又唔覺高音太標.....我覺得高低伸延更多,音場線條sharp ...
For 樓主,我係NUC -> AQ Jitterbug -> Vertere HB -> Uptone Regen -> Regen link -> DAC

咩玩到咁複雜??
回復

師兄我都買左ww白金線 但覺得人聲太出 低音量太多 想問你run完之後有冇改善??定條線本身聲底就係會咁?
回復

sealteam4 發表於 2016-5-4 13:08
咩玩到咁複雜??

其實Uptone Regen都有Reclock function,所以同sealteam師兄你比,只係多咗jitterbug啫~~

PS Regen link只係一條20cm 短cable.
回復

STEALTH USB-T SELECT.  1萬樓下買到stealth老頂, 平衡實在, 亦有stealth的分析力, 没大音染, 没有因刻意做大音埸而拉薄. 開心使用中.
回復

K_C_ 發表於 2016-5-4 13:30
其實Uptone Regen都有Reclock function,所以同sealteam師兄你比,只係多咗jitterbug啫~~

PS Regen link只 ...

我家有jitterbug,不過用落router

想請教一下PS Regen link 呢條短線,可否分享多dd
作用同用後感
thx a lot
回復