新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 12205|回復: 77

[官方活動] [花絮及討論區] CAS篇 - Music Sever的選擇

現場直播

黎唔到既師兄可以留意啦...

我今天好早就到左BEN SIR度影相聽歌. 等我分享下D器材比你地睇睇先啦.

IMGP6279.JPG IMGP6284.JPG IMGP6280.JPG IMGP6281.JPG IMGP6282.JPG IMGP6283.JPG IMGP6286.JPG IMGP6287.JPG

評分

查看全部評分

開波啦, 你地到未呀?!

回復

racewong 發表於 2016-10-8 14:02
開波啦, 你地到未呀?!

BEN SIR為大家準備左D小食, 飲品.

BEN SIR為大家講解今天的流程.

大家又可以聽餐飽啦.

回復

racewong 發表於 2016-10-8 14:24
BEN SIR為大家準備左D小食, 飲品.

第一場話咁快就完結, 當然影番幅大合照先啦.

完左SHOW, 十幾個會員圍住BEN SIR問番好多CAS的知識, 個個都唔捨得走.

話咁快又到第二場, 一如以住都係由我鎗王開場白啦.

之後就到BEN SIR介紹今日既器材及流程.

第二場第一首歌開始啦.

第二場完結又係要影番幅大合照啦.

好多會員完左都唔肯走, 又係要聽多幾首歌, 又要問BEN SIR, 睇見佢地都開心.

希望下個月12號的MUSIC SEVER之選擇第二PART會更精彩啦!

http://www.hiendy.com/hififorum/ ... p;extra=#pid2491577
回復

剛聽完第一場,很好的體驗!
感謝 Ben Sir 及鎗王兄既安排及招待!

評分

查看全部評分

回復

多謝Hiendy版主同Ben Sir舉辦活動,可以一次由羊仔聽到Sound galleries. Ben Sir 好仔細介紹各部機特點,亦同時分享經驗。由於時間關係希望下次可以聽埋Ben Sir 分享Rip碟心得。

仲有係第一次聽無源前級。最令我心動係部TotalDAC

真係要參加多D活動學吓嘢先得

評分

查看全部評分

回復

Hungmo 發表於 2016-10-8 16:26
多謝Hiendy版主同Ben Sir舉辦活動,可以一次由羊仔聽到Sound galleries. Ben Sir 好仔細介紹各部機特點,亦 ...

多D黎參加我地既活動啦
回復

racewong 發表於 2016-10-8 19:29
多D黎參加我地既活動啦

我驚抽唔中我喳
回復

部無緣係bespoke?
回復

再次多謝版主及Ben Sir,今天的活動令小弟學咗好多嘢

評分

查看全部評分

回復

多謝Hiendy版主同Ben Sir今次舉辦活動, 一次過聽晒唔同價位的Music Sever及每部機都有非常詳細的講解. 今日學了不少關於CAS的知識, 體驗到不同方法去RIP CD出來的FILE真的有不同的聲音太強了.....而Ben Sir對CAS的熱誠的實在太瘋狂小弟只有五體投地...

評分

查看全部評分

回復

個人認為Best Buy 是 Innuos Zen Mini MKII , 多謝Hiendy版主同Ben Sir今次舉辦活動 .

評分

查看全部評分

回復

morechoices 發表於 2016-10-8 20:59
個人認為Best Buy 是 Innuos Zen Mini MKII

不能同意更多!
Innuos Zenith II 都好正,不過對我地呢D窮鬼黎講 Zen Mini II  夠聽了!

評分

查看全部評分

回復

反而自己覺得今日兩隻羊既表現爭D!
小羊唔好講,聽感上大羊都未能全面贏到部 Zen Mini II

評分

查看全部評分

回復

可惜有事去唔到。。。不但多部DAC都想試,仲有最想聽是Ben Sir對自家製喇叭!!!!能出席的師兄們太太幸福了!!!!!
回復

真的感謝版主和Ben sir 安排此活動,可惜未能分享Ben sir rip 碟的心得
有時間下次再拜訪Ben sir。
謝謝!

評分

查看全部評分

回復

szehin 發表於 2016-10-8 21:50
真的感謝版主和Ben sir 安排此活動,可惜未能分享Ben sir rip 碟的心得
有時間下次再拜訪Ben sir。
謝謝! ...

x2
真係要等餅主快啲拍條片比我學下野!
回復

嘩~~~ben Sir有埋汽水啤酒招呼各位大爺
回復

早知報名啦
我呢d肥仔來吃野都好
回復

嘩 Ben sir 咁好招呼有嘢食有嘢飲又有咁多好嘢聽。
回復