新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 5201|回復: 43

[線材] Gutwire AC X3 Power core(closed)

closed
Closed
回復

師兄呢條點解要放?
回復

DickCheng2@FB 發表於 2016-10-24 23:30
師兄呢條點解要放?

換咗機想轉下口味,冇咩特別原因
回復

我用緊比呢條低一級plus,俾膽機d聲好暖好柔
回復

DickCheng2@FB 發表於 2016-10-24 23:56
我用緊比呢條低一級plus,俾膽機d聲好暖好柔

佢好中性,夠力水,好岩好多機種用,低一級力水冇咁痕,師兄果然識揀野 不過走埋水線,聲音係有暖意
回復

wuying908 發表於 2016-10-25 00:26
佢好中性,夠力水,好岩好多機種用,低一級力水冇咁痕,師兄果然識揀野 不過走埋水線,聲音係有 ...

個人覺得膽機用效果幾明顯,cd機好似冇咩分別
回復

wuying908 發表於 2016-10-25 00:26
佢好中性,夠力水,好岩好多機種用,低一級力水冇咁痕,師兄果然識揀野 不過走埋水線,聲音係有 ...

我都用佢接埋同厰果條地綫
回復

DickCheng2@FB 發表於 2016-10-25 00:46
我都用佢接埋同厰果條地綫

夾你要夾機殼或者螺絲,最好插有電源處理糸統,我使用效果幾正面
回復

wuying908 發表於 2016-10-25 00:54
夾你要夾機殼或者螺絲,最好插有電源處理糸統,我使用效果幾正面

我用緊同厰果條rca地綫係夾綫身
回復

wuying908 發表於 2016-10-25 00:54

剛入手H1果部電處,但係用左電處之後發覺條地綫效果又冇咁明顯,覺得好奇怪
回復

DickCheng2@FB 發表於 2016-10-25 01:14
剛入手H1果部電處,但係用左電處之後發覺條地綫效果又冇咁明顯,覺得好奇怪 ...

你個處理器最好係再生電或者有內置消噪效果會效明顯,我插入機好過插係其他位
回復

wuying908 發表於 2016-10-25 07:40
你個處理器最好係再生電或者有內置消噪效果會效明濕,我插入機好過插係其他位  ...

電處效果係幾好,但係我覺得電處同地綫一齊用好似條地綫效果就冇咁明顯,或者咁講用左電處或者可以5駛用地綫
回復

DickCheng2@FB 發表於 2016-10-25 11:58
電處效果係幾好,但係我覺得電處同地綫一齊用好似條地綫效果就冇咁明顯,或者咁講用左電處或者可以5駛用 ...

都唔係既,cdp \ amp 都係從電源處取電,我果部係ps p3 來, 佢提供既電已經係乾淨,我夾在我合併機的機殼,只係帶走表面受其他因素的雜訊,有機會我會整番一條rca 轉uk 插入部電源處理器度..
回復

DickCheng2@FB 發表於 2016-10-25 11:58
電處效果係幾好,但係我覺得電處同地綫一齊用好似條地綫效果就冇咁明顯,或者咁講用左電處或者可以5駛用 ...

Dick兄,我用2條舊款旗艦 X Clef Square。我有利用線上2條幼身地線配合其餘地線使用。相中紅圈。一路試一路改進,暫時出了6篇主題分享。有空請睇下。我都有用電處。
2016-10-24 21.21.05.jpg
回復

ching 跟60師兄的多款做法比較邊一款比較合適自己,我果d 自閉玩家,只聽自己耳仔,很硬頸  
同埋個個環境都有唔同做法
回復

wuying908 發表於 2016-10-25 12:08
都唔係既,cdp \ amp 都係從電源處取電,我果部係ps p3 來, 佢提供既電已經係乾淨,我夾在我合併機的機殼,只 ...

如果好似師兄咁講,用左電處條地綫照插Rca位,再用電原綫本身條幼綫夾機,咁樣效果應會再好d,衹係個人突發奇想
回復

eds60 發表於 2016-10-25 12:25
Dick兄,我用2條舊款旗艦 X Clef Square。我有利用線上2條幼身地線配合其餘地線使用。相中紅圈。一路試一 ...

等我睇完再請教師兄,5該曬
回復

DickCheng2@FB 發表於 2016-10-25 14:19
如果好似師兄咁講,用左電處條地綫照插Rca位,再用電原綫本身條幼綫夾機,咁樣效果應會再好d,衹係個人突 ...

我覺得我帶走左外殼既既干擾訊號就唔錯,如果想好d, 插多d rca 地線再走出地盒或者轉插入牆身或者電源處理器都ok, 因我都冇比較過,我家中環境,d 插頭我2個插頭位係給音響專用,但有師兄話走牆身做獨立水線位最好..我現在聽歌覺得非常滿意,聽人聲非常乾淨清晰同真係感覺音色自然有暖意,已經覺得非常開心
回復

DickCheng2@FB 發表於 2016-10-25 14:21
等我睇完再請教師兄,5該曬

跟60師兄多d 文章,大把野學到
回復